Recordar el jardí tancat de la tradició mística ens va ajudar a pensar un lloc per a la trobada, l’oració i la meditació. Estenem l’arquitectura tancant aquest jardí interior entorn del qual es produeixen, i a diferents nivells, els espais de relació i recorregut. On el programa no era suficient per a tancar el jardí, l’hem ampliat mitjançant una tàpia de formigó que recorre i encinta simbòlicament tota la planta baixa del conjunt.

Al jardí interior la presència de la capella-oratori se’ns presenta amb rotunditat, una mica distant amb relació a la resta de l’edificació. La seva volumetria en formigó vist, destaca sobre el teló de fons de les façanes de maó en forma de gelosia gegant. Enfront de l’oratori, el jardí té també la seva excepció, desapareix el mur que el reclou per a obrir-se panoràmicament al prat i al paisatge a través d’una porxada.

L’alberg completa la seqüència d’edificacions a l’emplaçament. La serra d’Urbasa com a teló de fons suggereix un edifici anàleg, sobri amb una forta frontalitat. A l’interior la secció esglaonada i la disposició endreçada del programa aconsegueixen que l’edifici funcioni eficientment.

Client:

Hermanas Mercedarias

Situació:

Eguino, Alava

Data:

1993-1996

Superfície:

3.600 m2

Arquitectes:

Jordi Roig, Joan Nogué i Txema Onzain

Col·laboradors:

Felix López i Morten Lomholdt

Aparellador:

Inaki Ondarra

Equip:

Robert Brufau (Estructures)
AIA, Instal·lacions Arquitectoòiques (enginyers)

Construcció:

Hermanos NASIPA

Fotografia:

Eduardo Armentia-Carolina García

Ves al contingut