El conjunt d’habitatges socials es la solució construïda al nou sector de creixement de Viladecans amb el desenvolupament global del front de la Riera de Sales al pas per la ciutat. Aquesta ha quedat soterrada i un nou espai públic amb caràcter de nova centralitat es confronta amb el Recinte Firal construït simultàniament pels arquitectes Maria Fraile i Javier Revillo. Reivindiquem la importància de la terrassa en un clima temperat: estança exterior, primer horitzó de l’habitatge, filtre de vistes, coixí tèrmic i aglutinador -els mesos de bon temps- de les activitats de dia. Prioritzem, en l’organització de l’edifici, la bona orientació i la ventilació creuada de totes les estances respecte a altres arguments com la unitat de les façanes que construeixen la plaça. En la definició dels exteriors, fem servir el color com element d’expressió, per establir una seriació que es superposa a la de la repetició de forats i la domina, modificant la percepció de l’escala de l’edifici. Els habitatges situen els nuclis de banys al centre de la planta i permeten articular amb un circuit de bypass arribar a la cuina tant des de els dormitoris com per la sala. S’assagen amb aquesta proposta sistemes de prefabricació en formigó de gran format.

Client:

Viladecans Mediterrania SA

Situació:

Illa PERI sud de Sales a Viladecans, Barcelona.

Data:

1999-2004

Superfície:

17.500 m2

Arquitectes:

Jordi Roig, Joan Nogué i Txema Onzain

Col·laboradors:

Felix López, Marc Broquetes, Eugenia Vidal, Francesco Mozzati, i Miquel Mariné.

Aparellador:

Josep Mª Oller y Xavier Badia, AT-3

Equip:

BIS Arquitectes (Estructures)
AIA, Instal·lacions Arquitectòniques (enginyers)

Construcció:

Constructora San José SA

Fotografia:

Wenzel

Ves al contingut