El nou pavelló poliesportiu es retalla per davant la vessant obaga de la serralada litoral. Es situa al límit urbà de la població i els terrenys encara de conreu i semi industrials. Mantenir dues nogueres de bona presència que configuraven una antiga terrassa de conreu ens indica la posició entregirada de l’edifici envers la trama urbana. Soterrem parcialment el pavelló per disminuir el seu volum i presencia i poder així accedir fàcilment pel nivell superior de grades. Un parament de xapa gris que, amb diferents plecs crea les façanes laterals i la coberta, totes opaques, dibuixa a la vegada dues façanes principals vidrades a nord i a sud que il·luminaran adequadament l’espai esportiu sense necessitat de llum zenital i especialment sense enlluernament. El gran finestral-aparador de la façana nord amplia l’espai visual de la plaça i esdevé una llanterna per la nit. Remarquem el seu dibuix amb dos crestes que volen reconèixer el final de la perspectiva del passeig central del nou eixample i la seva continuïtat amb el porxo d’entrada a l’edifici. Aquests plecs a la coberta allotjaran un suport fotovoltaic que minimitzarà els consum de l’equipament.

Client:

Ajuntament de Vilanova del Vallés

Situació:

Vilanova del Vallés. Barcelona

Data:

2001-2003

Superfície:

2.800 m2

Arquitectes:

Jordi Roig, Joan Nogué i Txema Onzain

Col·laboradors:

Felix López, Ana Coello, Caio Faggin i Miquel Mariné

Aparellador:

Lluis Senan

Equip:

Miquel Angel Sala i Robert Brufau, (Estructures)
Joan. A. Tribó – Arcadi de Bobes (enginyers)

Construcció:

Contratas y Obras SA

Fotografia:

Wenzel

Ves al contingut